Tramlijn naar vliegveld Weeze geen optie

De tram in het Noordfranse Valenciennes die als voorbeeld dient voor de Nijmeegse tram. Foto Bjorn Nielsen/Gousappel Coffeng BV

NIJMEGEN - Een railverbinding van Nijmegen naar vliegveld Weeze via Kleef is niet te exploiteren. De aanleg van een tramlijn Kleef - Airport Weeze kost 25 miljoen euro. Het aantal reizigers blijft echter heel klein, is de verwachting.

Volgens Jaap Modder, voorzitter van de stadsregio, blijkt uit studies dat 95 procent van de reizigers die vanaf Weeze vliegen geen gebruik zal maken van de ov-lijn. Maximaal worden 500 tramreizigers per dag verwacht. Vliegveld Weeze staat ook niet te trappelen om een goede ov-verbinding. De parkeerterreinen bij het vliegveld zijn een belangrijke inkomstenbron. Bovendien sluiten vertrek- en aankomsttijden van de vliegtuigen nauwelijks aan op het dagschema van een tramlijn. Vliegtuigen vertrekken vaak voor 7 uur 's ochtends en komen rond de middag en 's avonds na 23.00 uur aan.

Gisteren presenteerde de stadsregio de studies naar de mogelijkheden voor heropening van de railverbinding Nijmegen-Kleef. Eind februari lekten al delen van het rapport via De Gelderlander uit. Een tramlijn Nijmegen-Kleef is haalbaar. De aanleg er van kost 64 miljoen euro.

De Gelderlander
 
 

 

  
 
<<Back to sgniederrhein/news
Advert:
Tags: Weeze Airport Niederrhein Ryanair Spotting Laarbruch Low Cost Fights Sky Airlines cheap tickets Antalya Oslo Rhodos Korfu Dublin Beziers Marrakech Teneriffa London Alghero Berlin Krakau Burgas Riga Danzig FES Breslau Bratislava Barcelona NRN Innsbruck Zadar Transavia Bari Venedig Smaland wizzair Budapest Hurghada Pegasus Sun Express Kreta Bucharest Cluj Kerry