Airport Weeze verwacht minder 'Paas-passagiers'

De Duitse luchthaven Weeze verwacht gedurende de komende Paasvakantie ongeveer 12% minder passagiers dan in dezelfde periode een jaar geleden. Sinds vier jaar wordt de luchthaven voor het eerst geconfronteerd met een teruggang in passagiers.

Op de eerste (vrij-)dag van de paasvakantie verwacht de luchthaven circa 8.000 passagiers. In het paasweekeinde starten en landen zo’n 22.500 passagiers in Weeze. Tot de topfavoriete bestemmingen in de paasvakantie behoren Londen, Mallorca, het vasteland van Spanje met Barcelona, Alicante en Malaga.

Vliegtax

De luchthaven zelf denkt dat de de vliegtax, die onlangs is ingevoerd in Duitsland, zeer nadelige gevolgen heeft voor de aantallen passagiers op de luchthaven.

Ludger van Bebber, de woordvoerder van Airport Weeze: ‘‘Ook het aantal passagiers voor het komende zomerprogramma zal naar het zich laat aanzien door de extra vliegtax nadelig worden beïnvloed. Toch zijn er ook positieve ontwikkelingen. Zo start Airberlin vanaf Weeze en gaat Ryanair naar Rhodos en Cyprus vliegen. Toch houden we over het gehele jaar 2011 rekening met circa twintig procent minder passagiers’’.

Telegraaf.nl


 

 

  
 
<<Back to sgniederrhein/news
Advert:
Tags: Weeze Airport Niederrhein Ryanair Spotting Laarbruch Low Cost Fights Sky Airlines cheap tickets Antalya Oslo Rhodos Korfu Dublin Beziers Marrakech Teneriffa London Alghero Berlin Krakau Burgas Riga Danzig FES Breslau Bratislava Barcelona NRN Innsbruck Zadar Transavia Bari Venedig Smaland wizzair Budapest Hurghada Pegasus Sun Express Kreta Bucharest Cluj Kerry