Klachten over late landingen op Airport Weeze


De Duitse Actiegroep tegen Vlieglawaai en Luchtverontreiniging heeft vijf klachten ingediend over vijf te late landingen van vliegtuigen op Airport Weeze. Volgens de regioregering in Düsseldorf, verantwoordelijk voor de vergunning voor het vliegveld, was er sprake van overmacht vanwege onweer.


Airport Weeze is in de vergunning streng gebonden aan vliegtijden. Het laatste vliegtuig moet om half twaalf 's avonds binnen zijn met een uitloop van een half vuur vertraging Volgens de actiegroep is in de twee eerste weken van juni dit voorschrift vijf keer overtreden. De overschrijding bedroeg vier tot 32 minuten. Een machine landde pas om tien over een.


Een woordvoerster van de regioregering zegt in de Rheinische Post dat er voor de overschrijding toestemming is gegeven omdat er verschillende sterke onweersgebieden boven Duitsland hingen.


Intussen reageert vliegvelddirecteur Ludger van Bebber geïrriteerd op de klachten. Volgens hem is het aantal overschrijdingen in het eerste kwartaal van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met zestig procent gereduceerd. Hij vindt het niet correct dat de actiegroep de overschrijdingen in juni het failliet van het nachtvluchtverbod noemt.


Bron: De Limburger

 

 

  
 
<<Back to sgniederrhein/news
Advert:
Tags: Weeze Airport Niederrhein Ryanair Spotting Laarbruch Low Cost Fights Sky Airlines cheap tickets Antalya Oslo Rhodos Korfu Dublin Beziers Marrakech Teneriffa London Alghero Berlin Krakau Burgas Riga Danzig FES Breslau Bratislava Barcelona NRN Innsbruck Zadar Transavia Bari Venedig Smaland wizzair Budapest Hurghada Pegasus Sun Express Kreta Bucharest Cluj Kerry