Klapband Hercules hindert vluchten Eindhoven

EINDHOVEN - Het vliegverkeer op Eindhoven Airport is woensdag twee uur gestremd geweest omdat op de start- en landingsbaan een Hercules met een klapband was gestrand.

De Hercules beŽindigde een reguliere trainingsvlucht en kreeg op het moment van de landing om half vier een klapband, legde een woordvoerder van de vliegbasis uit.

Zeven bemanningsleden aan boord hebben het toestel veilig kunnen verlaten.

De basisbrandweer heeft de remblokken van de Hercules met lucht gekoeld om te voorkomen dat er brand ontstond. De band werd op de baan vervangen en het toestel kon om half zes van de baan naar de hangar worden gesleept.

Het was twee uur onmogelijk om te vertrekken van en landen op Eindhoven Airport. Zeker vier inkomende vluchten moesten uitwijken naar Maastricht en Niederrhein in Duitsland. Na half zes kwam het vliegverkeer weer op gang

www.nu.nl

 

  
 
<<Back to sgniederrhein/news
Advert:
Tags: Weeze Airport Niederrhein Ryanair Spotting Laarbruch Low Cost Fights Sky Airlines cheap tickets Antalya Oslo Rhodos Korfu Dublin Beziers Marrakech Teneriffa London Alghero Berlin Krakau Burgas Riga Danzig FES Breslau Bratislava Barcelona NRN Innsbruck Zadar Transavia Bari Venedig Smaland wizzair Budapest Hurghada Pegasus Sun Express Kreta Bucharest Cluj Kerry