Slechts helft wil suskast tegen vliegtuiglawaai

SIEBENGEWALD - Slechts de helft van de aangeschreven Siebengewaldenaren heeft een suskast aangevraagd tegen de overlast van vliegtuigen. Dat laat de gemeente Bergen weten naar aanleiding van de compensatiemaatregel van vliegveld Weeze voor geluidsoverlast. In totaal zijn in de eerste uitdeelronde ongeveer 250 huishoudens aangeschreven.

Daarvan vroegen er 83 het geluiddempend apparaat ook echt aan. Dat krijgen ze gratis van vliegveld Weeze, laat Mark Schipperen van NIBAG weten. Dat behandelt de aanvragen voor vliegveld Weeze. Schipperen: "Het valt ons tegen. Een aantal vindt de elektriciteitskosten te hoog, anderen het nut te klein en veel vonden het lelijk."

De suskast is het felbevochten resultaat van onderhandelingen tussen Bergen en vliegveld Weeze over geluidsoverlast. Inwoners van Siebengewald en de rand van Nieuw Bergen krijgen de kast, die frisse lucht de slaapkamers in zuigt, zodat er geen raam open hoeft.

De eerste ronde was voor de kern van Siebengewald. In vier volgende tranches breidt het gebied zich, tot en met 2015, uit naar de rand van Nieuw Bergen.


De gelderlander
 

 

  
 
<<Back to sgniederrhein/news
Advert:
Tags: Weeze Airport Niederrhein Ryanair Spotting Laarbruch Low Cost Fights Sky Airlines cheap tickets Antalya Oslo Rhodos Korfu Dublin Beziers Marrakech Teneriffa London Alghero Berlin Krakau Burgas Riga Danzig FES Breslau Bratislava Barcelona NRN Innsbruck Zadar Transavia Bari Venedig Smaland wizzair Budapest Hurghada Pegasus Sun Express Kreta Bucharest Cluj Kerry