Ondanks vliegtax nog breed aanbod

Het ook bij Nederlandse reizigers nog altijd populaire vliegveld Weeze, net over de Duitse grens bij Nijmegen, rekent voor de komende zes vakantieweken op 20 procent minder passagiers dan vorig jaar. Dat komt door de Duitse vliegtax, die het aanbod van de op de luchthaven aanwezige maatschappijen maar licht onder druk zette.

Desondanks starten en landen er In het zomerseizoen op Airport Weeze iedere dag ongeveer 50 vliegtuigen, die met elkaar 52 bestemmingen aanvliegen, waarvan de meeste rechtstreeks.

Ryanair
De Ierse low-cost airline Ryanair heeft ook nu weer het grootste vliegaanbod op Niederrhein; ze brengen hun passagiers naar liefst 45 bestemmingen, waarvan 14 op het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische Eilanden. Verder doet Ryanair in ItaliŽ en SardiniŽ 12 luchthavens aan. Voor het eerst vliegen de Ieren vanaf Weeze deze zomer ook naar het Griekse eiland Rhodos.

Airberlin nieuwkomer
Naast de low-cost vluchten van Ryanair en Wizzair, starten deze zomer zes andere luchtvaartmaatschappijen vanaf Weeze. Airberlin is de nieuwkomer op Niederrhein. De tweede grootste Duitse luchtvaartmaatschappij vliegt voor reisorganisatie Alltours en andere bekende touroperators driemaal wekelijks naar Mallorca.

Sunweb en Sudtours
Met de Nederlandse Transavia en XL-Airways vertrekken passagiers van de Nederlandse touroperators Sunweb in Sudtours deze zomer naar acht zonbestemmingen. Sky Airlines en Corendon vliegen voor meerdere toeristische ondernemingen drie keer inde week naar de Turkse RiviŤra. Bulgaria Air verbindt Weeze met Burgas voor een Nederlandse touroperator.

Ruime vakantiekeuze
Directeur Ludger van Bebber van de derde grootste luchthaven in de Duitse deelstaat Noordrijn Westfalen vindt dat het vluchtaanbod in Weeze gezien de omstandigheden ook dit jaar best weer gezien mag worden. 'De ca. 40 bestemmingen rond de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan zorgen voor een ruime vakantiekeuze. Jammer dat we minder passagiers zullen verwelkomen dan het totaal van bijna drie miljoen in ons recordjaar 2010. Maar we zullen er voor zorgen dat toch iedereen de komende weken vanaf Weeze heel ontspannen op vakantie kan gaan'.


Hoogseizoen
Bij de start van het hoogseizoen rekent Airport Weeze komend weekend op ruim 33.000 passagiers uit Nordrhein-Westfalen en Nederland. Voor de komende zes vakantieweken zullen het er in totaal zo'n 400.000 zijn. Het vakantieseizoen is in Weeze al op 1 juli van start gegaan, toen in midden Nederland de schoolvakanties begonnen. Door de verschillende schoolvakanties in Nederland en Nordrhein-Westfalen duurt het hoogseizoen in Weeze bijna 10 weken.

www.opreisgids.nl
 

 

  
 
<<Back to sgniederrhein/news
Advert:
Tags: Weeze Airport Niederrhein Ryanair Spotting Laarbruch Low Cost Fights Sky Airlines cheap tickets Antalya Oslo Rhodos Korfu Dublin Beziers Marrakech Teneriffa London Alghero Berlin Krakau Burgas Riga Danzig FES Breslau Bratislava Barcelona NRN Innsbruck Zadar Transavia Bari Venedig Smaland wizzair Budapest Hurghada Pegasus Sun Express Kreta Bucharest Cluj Kerry