Vliegverkeer Duitsland dinsdagmorgen plat


Het vliegverkeer in Duitsland ligt dinsdag van 6.00 tot 12.00 uur plat. De Duitse luchtverkeersleiders mogen namelijk gaan staken van de rechter. Vorige week woensdag verbood de rechter nog een stakingsactie die op donderdag gepland stond.


Op Airport Weeze, vlak over de grens bij Venlo, vervallen dinsdagmorgen 13 starts en landingen. Een woordvoerder van de luchthaven adviseert reizigers om op de website van hun vliegmaatschappij te kijken of een vlucht al dan niet doorgaat. Ryanair, belangrijke gebruiker van de luchthaven waar de helft van de passagiers uit Nederland komt, verstuurt sms-berichtjes naar de klanten. In totaal zijn er dinsdag 56 starts en landingen op de luchthaven. De kans is groot dat ook na twaalf uur 's middags er nog problemen zullen zijn. Als passagiers voor de nacht dreigen te stranden op Weeze, regelt de luchthaven veldbedden.


De stakers zijn in dienst van het bedrijf DFS. Vakbond GdF wil meer salaris voor haar leden. Overigens staken de luchtverkeersleiders van Airport Weeze niet, zij zijn in dienst van een ander bedrijf. De verkeersleiders van Airport Weeze regelen het luchtverkeer in de buurt van de luchthaven. Omdat het luchtruim daarbuiten wel onder het toezicht van stakende luchtverkeersleiders valt, ligt het vliegverkeer op Weeze ook stil.

De Limburger
 

 

  
 
<<Back to sgniederrhein/news
Advert:
Tags: Weeze Airport Niederrhein Ryanair Spotting Laarbruch Low Cost Fights Sky Airlines cheap tickets Antalya Oslo Rhodos Korfu Dublin Beziers Marrakech Teneriffa London Alghero Berlin Krakau Burgas Riga Danzig FES Breslau Bratislava Barcelona NRN Innsbruck Zadar Transavia Bari Venedig Smaland wizzair Budapest Hurghada Pegasus Sun Express Kreta Bucharest Cluj Kerry