Moet je in wezen niet in Weeze wezen?

Weeze bezien als toeristisch uitje, niet als low-cost vliegveld


Een schoolbord op de verlaten RAF-basis in Weeze. Foto xerbutri.nl
Deze zomer doen redacteuren van nrc.next voor de serie ‘Goedkoop naar…’ Europese steden aan die niet te boek staan als vakantiebestemmingen, maar wel met goedkope vlieftuigmaatschappijen te bereiken zijn. Alicante, Cluj-Napoca, Marseille, noem maar op. Veel van zulke vluchten vertrekken vanaf het vliegveld bij Weeze in Duitsland. Maar wat als je dat dorpje zélf als toeristische bestemming ziet?
Een zomerserie over obscure steden met lowbudgetvliegvelden, prima. Maar dat er voor zo’n komkommerverhaal liters kerosine worden verstookt en geloosd, dat werd door sommigen dubieus gevonden. Dus ging de reis naar Weeze, het Duitse stadje net over de grens bij Nijmegen vanaf waar jaarlijks heel veel mensen met zo’n goedkope Ryanair- of AirBerlin-vlucht naar Alicante of Las Palmas vertrekken. Kun je eenmaal aangekomen niet net zo goed dat vliegtuig laten staan? Of moet je (de woordgrap was gemaakt voordat het besef doordrong dat Duitsers de z ook hier als ts uitspreken) in wezen niet in Weeze wezen?

Eerst wat cijfers. De gemeente – 10.000 inwoners, 60 procent landbouwgrond, 24 procent bos, 27 horecagelegenheden – verstouwt jaarlijks anderhalf tot drie miljoen toeristen op doortocht. Ongeveer de helft daarvan is Nederlands. Ook veel Oost-Europese arbeidskrachten komen via Weeze aan.

Nederland ontdekte het vliegveld echt in 2008, door de vliegtaks. Inmiddels is die hier weer afgeschaft en nu in Duitsland ingevoerd. Toch is vliegen vanaf Weeze nog steeds relatief goedkoop. En het aantal bestemmingen groeit.
Airport Weeze, dat in 2002 met Nederlands geld begon, had graag Düsseldorf geheten. Maar voor die naam ligt de enkele start- en landingsbaan met tachtig kilometer te ver van de grote stad, vond de rechter. Dus werd het Weeze, luchthavencode NRN, naar de regio Niederrhein. Het vliegveld won wel de lange juridische strijd met over geluidsoverlast klagende omwonenden.

Wat is er te doen in Weeze? Voor al die mensen die heel vroeg moeten vliegen of heel laat overstappen? Of die gewoon een dagje uit willen over de grens? Die brok steen met die bankjes erbij, bij dat weiland, dat blijkt typisch Weeze. Het is het herdenkingsteken van het Kriegsgefangenenentlassungslager, het kamp waar de Britten na Operatie Plunder aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in drie jaar tijd 230.000 Duitse krijgsgevangen soldaten vrijlieten. Dat waren er grofweg ruim tweehonderd per dag gemiddeld. Zij die het niet haalden, liggen verderop, op de mooie militaire begraafplaats.

Maar de reden dat wij vanaf Weeze vliegen, vindt zijn oorsprong een oorlog eerder. Het Verdrag van Versailles bepaalde na het einde van de Eerste Wereldoorlog dat het Duitse Rijk ontwapend moest en geen vliegtuigmotoren mocht bouwen. Dus specialiseerden de Duitsers zich al snel in het bouwen van vliegtuigen zonder motor.
In Weeze hadden zich eind negentiende eeuw een reeks kleinere en grotere meubelmakerijen gevestigd, waar veel jonge mannen werkten. Er was een fabriek die dunne latten fineerhout en wat nu multiplex heet produceerde: materiaal waarvan zweefvliegtuigen konden worden gebouwd. Een aan Weeze gelegen stuk grond bleek geschikt voor een landingsbaan. Begin jaren dertig werd de lokale zweefvliegvereniging van Weeze opgericht. Met de leus ‘Duitsland moet een volk van vliegeniers worden’, jutten de nationaal-socialisten de jeugd op.

Bij het kerkje in het centrum van Weeze vonden tentoonstellingen van zelfgebouwde vliegtuigen plaats, er werd een grote luchtshow georganiseerd. Zweefvliegen als massasport: fascinerend. Helaas is er niets meer van te zien.

De laatste oorlog, de Koude, liet wel veel sporen na. In 1952 bouwde de Britse Koninklijke Luchtmacht RAF, die nog grondrechten kon claimen uit de naoorlogse bezettingstijd, de landingsbaan om tot een van de grootste NAVO-vliegvelden in Europa. De omliggende dorpjes Hees, Baal, Wemb en Weeze vielen af als naamgever: dat konden de Britten niet uitspreken. Het werd: Laarbruch. Weeze groeide, er kwam een York Street en een London Street.
Wie het stadje kort bezoekt, kan op weg naar het vliegveld een uurtje rondlopen op de voormalige basis. In de voormalige kerk is nu het RAF-museum gevestigd, vol afweergeschut, vliegtuigcockpits en schaalmodelletjes. Controleer de beperkte openingstijden voor vertrek online.

Ernaast staat het vervallen Laarbruch Entertainment Center, met bij de ingang de aankondigingsborden voor de films van deze en volgende week nog in het Engels. Stiekem naar binnen gaan is verleidelijk, tevens beboetbaar. Burgemeester Francken van Weeze mailt desgevraagd dat de oude bioscoop wordt opgeknapt. Een huurder is nog niet gevonden.

Wandel een rondje om de bunker, die om het hoekje verscholen ligt, en snuffel nog een keer aan de twintigste eeuw. Wie de hele geschiedenis nog eens na wil lezen, koopt bij de VVV in het gemeentehuis de dikke, rijk geïllustreerde Laarbruch in Rückblick.

Is dat alles? Nee, er is nog het waterslot Wissen, waar twaalf priesters wonen en de baron von Loë, die drie dochters en drie zonen heeft. Een sprookje van Grimm. Een grote groep (>15) kan van tevoren bellen voor een rondleiding, al dan niet door de baron zelf. Op 12 september vindt op de luchthaven het jaarlijkse dancefestival Q-Base plaats.
Voor kindervermaak gaat men naar Wunderland Kalkar, het pretpark 15 kilometer verderop. De Nederlander Hennie van der Most – weer een Nederlander – bouwde daar een kerncentrale om die eind jaren tachtig helemaal af was, maar in de nasleep van Tsjernobyl nooit in gebruik werd genomen. Het park straalt goedkoopte uit, maar voor 22,50 euro mag je dan ook de hele dag friet eten en cola drinken en oneindig vaak in de draaimolen die je boven de rand van de koeltoren uittilt. En in het atoommuseum kijken naar dummy’s van uraniumsplijtstaven.

www.nrcnext.nl

 

  
 
<<Back to sgniederrhein/news
Advert:

>

Tags: Weeze Airport Niederrhein Ryanair Spotting Laarbruch Low Cost Fights Sky Airlines cheap tickets Antalya Oslo Rhodos Korfu Dublin Beziers Marrakech Teneriffa London Alghero Berlin Krakau Burgas Riga Danzig FES Breslau Bratislava Barcelona NRN Innsbruck Zadar Transavia Bari Venedig Smaland wizzair Budapest Hurghada Pegasus Sun Express Kreta Bucharest Cluj Kerry