Groenen tegen boomkap op Weeze

Ofschoon ze het opwekken van zonnestroom van harte toejuichen, hebben de Groenen in de regio Kleve grote moeite met de bouw van een megacentrale voor zonne-energie op het terrein van Airport Weeze. Hier moet een grote zonnestroom fabriek herrijzen.

Om het park met duizenden zonnepanelen aan te kunnen leggen, moet er een flink bosgebied op het terrein van Airport Weeze gekapt worden, dat is voor de Duitse groenen onverteerbaar. Zonnepanelen worden in de regel op daken neergezet, maar op vliegveld Weeze worden de reflectoren op de bodem geplaatst van een 25 hectare metend terrein aan de rand van het luchthavencomplex.

De Kleefse Grünen vinden het een  beter idee om het bos intact te laten en de zonnepanelen op de daken van de luchthavengebouwen te monteren. In de bondsrepubliek staan dankzij een royaal subsidiestelsel inmiddels op 2,3 miljoen daken zonnepanelen.


 

 

  
 
<<Back to sgniederrhein/news
Advert:
Tags: Weeze Airport Niederrhein Ryanair Spotting Laarbruch Low Cost Fights Sky Airlines cheap tickets Antalya Oslo Rhodos Korfu Dublin Beziers Marrakech Teneriffa London Alghero Berlin Krakau Burgas Riga Danzig FES Breslau Bratislava Barcelona NRN Innsbruck Zadar Transavia Bari Venedig Smaland wizzair Budapest Hurghada Pegasus Sun Express Kreta Bucharest Cluj Kerry