Britse luchtvaartmaatschappijen willen afschaffing vliegbelasting

Vier vooraanstaande Britse luchtvaartpresidenten roepen de Britse minister van Financiën, George Osborne, op om de Luchtvaartbelasting voor passagiers af te schaffen onder het mom dat het negatieve effect van deze belasting op de Britse economie gelijk staat aan de opbrengst van de belasting. In een brief aan de Britse minister van Financiën stellen Carolyn McCall van easyJet, Willie Walsh van IAG, Michael O' Leary van Ryanair en Steve Ridgway van Virgin Atlantic dat wat er momenteel in de UK gaande is, te vergelijken is met wat er in 2008 en 2009 in Nederland gebeurde toen daar de vliegbelasting werd ingevoerd.

Na een jaar werd deze belasting weer afgeschaft omdat een studie aantoonde dat de negatieve effecten op de Nederlandse economie vier keer groter waren dan de opbrengst van deze belasting. De brief benadrukt dat de passagiersaantallen op Britse luchthaven de afgelopen drie jaar zijn gedaald naar een niveau dat lager is dan in 2004. In 2010 waren er 7,4 miljoen passagiers minder in de UK terwijl de aantallen op Europese luchthavens met 66,3 miljoen toenamen. De vier presidenten van de luchtvaartmaatschappijen dagen de minister van Financiën uit om een onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de werkelijke economische effecten van de Britse vliegbelasting.

De Britse vliegbelasting, Airport Passenger Duty (APD) genoemd, verdubbelde in 2007 en werd de afgelopen twee jaar ieder jaar verhoogd. De UK heeft de hoogte luchtvaartbelastingen ter wereld. In de brief staat: “Voor hardwerkende gezinnen, is de APD één belasting te veel om een welverdiende vakantie te boeken. Het is zowel een belasting voor toeristen als een belasting op ondernemen.”“Luchtvaart is niet alleen goed voor de export, het is een belangrijke exporteur met onze luchtvaartmaatschappijen die bijna 11 miljard pond aan buitenlandse opbrengsten verdienen. Toerisme is één van de belangrijkste money makers en is 115 miljard pond voor de Britse economie waard.” “Wij nemen onze verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu zeer serieus en hebben maatregelen getroffen om het effect van de luchtvaart op het milieu te verminderen. Wij steunen in principe het emissie handelssysteem, maar een combinatie van dit systeem en de vliegbelasting, is onhoudbaar.”

“Afgezien hiervan, laat een onderzoek dat de vier luchtvaartmaatschappijen deze week lieten uitvoeren, zien dat 85 procent van de ondervraagden geloven dat luchtvaart een belangrijke factor is voor het herstel van de Britse economie en 77 procent gelooft dat de vliegbelasting een oneerlijke belastingmaatregel is.”

www.tourpress.nl

 

  
 
<<Back to sgniederrhein/news
Advert:
Tags: Weeze Airport Niederrhein Ryanair Spotting Laarbruch Low Cost Fights Sky Airlines cheap tickets Antalya Oslo Rhodos Korfu Dublin Beziers Marrakech Teneriffa London Alghero Berlin Krakau Burgas Riga Danzig FES Breslau Bratislava Barcelona NRN Innsbruck Zadar Transavia Bari Venedig Smaland wizzair Budapest Hurghada Pegasus Sun Express Kreta Bucharest Cluj Kerry